Emberi Erőforrások Minisztériuma

Bemutatkozás

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a hozzá tartozó államtitkárságok feladatai kiterjednek a szociális, társadalmi felzárkózási, családügyi, ifjúsági, egészségügyi, köznevelési, felsőoktatási, kulturális, egyházi, civil, nemzetiségügyi, valamint a sportélettel kapcsolatos szakpolitikák kidolgozására, megvalósítására és a megvalósítás nyomon követésére.

Az Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság célja a család szerepének erősítése, biztonságának javítása, a gyermekvállalás ösztönzése, feltételeinek javítása, az ifjúság lehetőségeinek kibővítése a sikeres felnőtté váláshoz, a kábítószer-probléma kezelése, illetve a szakterületre vonatkozó stratégiák, mint például a Nemzeti Ifjúsági Stratégia végrehajtása. A legfőbb célkitűzés a magyarországi fiatalok életszínvonalának javítása, a munkanélküliség csökkentése, egészségügyi helyzetük javítása, a digitalizációval kapcsolatos kihívásokra adott megfelelő válaszok mindenképpen hangsúlyosak.

Miért fontos számunkra a Pact4Youth kezdeményezés?

A fiatalok munkaerő-piaci helyzetének javítása érdekében kiemelten fontos a programban való részvétel. A munkacsoportban a legfőbb célunk a jó gyakorlatok megosztása, és új lehetőségek létrehozása.